Veel gestelde vragen

Wij van Stadswaarborg maken soms rondes in interessante wijken in bepaalde steden. Dit doen wij om een gevoel te hebben bij de buurt waar onze huurders wonen of waar wij kansen zien. Met die rondes stuiten wij soms op panden waar onze interesse naar uitgaat en dan zouden wij graag in contact komen met de eigenaar. Als contact via de telefoon of door aan te bellen niet lukt dan sturen wij een brief. De gegevens daarvoor halen wij uit publieke data via internet o.a. via de gouden gids. Als deze benadering niet gepast is dan excuseren wij ons daarvoor. Mocht u naar aanleiding van de brief wel interesse hebben om eventueel in gesprek te gaan dan kunt u contact met ons opnemen.

De gegevens die wij nodig hebben om een bod uit te brengen zijn vooral de basisgegevens. De basisgegevens zijn het aantal vierkante meters (metrage). Wordt het pand (deels) verhuurd of leeg opgeleverd? Hoe is de staat van onderhoud binnen? Met deze gegevens kunnen wij eigenlijk altijd een prijs neerleggen of gericht reageren op een vraagprijs.

Wij hanteren geen voorbehoud financiering, wat u zekerheid geeft op de koop. Daarnaast kopen wij bijna altijd ‘’zoals het is’’. Dus geen haken en ogen of gezeur achteraf. Wij zijn een professionele partij die weet waar op gelet moet worden en zorgt met de notaris dat alle afspraken goed op papier worden gezet. Daarnaast komen er geen makelaars- of notariskosten om de hoek kijken. Het scheelt u dus uiteindelijk ook geld wanneer u aan Stadswaarborg Vastgoed verkoopt. Ten slotte hoeft u geen mensen over de vloer te ontvangen voor bezichtigingen en wordt niet aan de grote klok gehangen dat u wilt verkopen. Dus blijft het anoniem.

Wij hebben door de jaren heen zoveel verschillende panden gezien en aangekocht, dat wij bijna met alle soorten panden ervaring hebben. Daarom is geen pand te gek voor ons en zijn wij geïnteresseerd in elk pand. Wij komen dan ook graag kijken. Twijfelt u? Dan kom ik graag in contact om te kijken of het interessant is voor ons.

Stadswaarborg Vastgoed doet gerichte acquisitie / werving van panden in de Randstad die passen in onze portefeuille. Wij maken rondes in bepaalde wijken en straten van grote steden en selecteren de panden die onze interesse hebben gewekt. De eigenaar proberen wij dan te bereiken door te bellen en/of een brief te sturen met de vraag of hij/ zij eventueel open staat voor verkoop. Mocht dit het geval zijn, dan komen wij uiteraard graag in contact om te kijken of wij iets voor u kunnen betekenen.

Dat maakt niet uit. Wij kopen vaak panden die geheel of deels sociaal verhuurd zijn. Dat komt door de lange beleggingshorizon die wij hanteren. Wij hebben geduld met de objecten en kopen voor de lange termijn aan. Daarom kunnen wij goede prijzen betalen aangezien wij die lange termijn visie onderhouden.

Dit is voor ons zeker geen probleem. Wij weten wat een aanschrijving inhoudt en daar houden wij rekening mee bij de aankoop. Het is wel belangrijk dat wij dit voor de koop weten, omdat wij dan rekening kunnen houden met de restricties die erop rusten. Achterstallig onderhoud is daarbij ook geen probleem voor ons.

Dit gaat altijd in overleg. Daarbij staan de wensen van de verkoper centraal en dat verschilt per persoon. Sommige eigenaren hebben baat bij een snelle levering. Andere juist aan een late levering om wat meer tijd te hebben om te verhuizen.

Dit zal altijd plaatsvinden bij de uiteindelijk levering. Dus wanneer u het pand verlaat en wij dit bij de notaris tekenen. Op dat moment zal de notaris het geld overmaken naar uw rekening min eventuele hypotheek aflossing. Vaak staat het geld dan binnen twee werkdagen op uw rekening.

Stadswaarborg Vastgoed stort een waarborgsom ter grootte van 10% van de aankoopsom bij de notaris. Die houdt het geld vast tot de levering plaatsvindt. Dit geeft u de zekerheid, dat het koopcontract dat getekend is en de afspraken die zijn gemaakt ook worden nageleefd.

Door onze ervaring in de branche kunnen wij op de meeste vraagstukken direct antwoord geven. Mochten wij er niet uitkomen, omdat het erg complex is, dan hebben wij adviseurs die wij altijd kunnen raadplegen. Wij kunnen dit kosteloos voor u verzorgen.

Dat weet niemand. Er zijn zoveel ontwikkelingen, die een markt positief en negatief kunnen beïnvloeden. Wat we wel zien is, dat de prijsstijging minder wordt en prijzen aan het stabiliseren zijn. Stadswaarborg Vastgoed maakt het niet zoveel uit, omdat wij toch een lange termijn visie hebben en daarbij genoegen nemen met een wat lager rendement.